We trappen het nieuwe seizoen van Transportwereld af met de Truck Experience; een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks. In deze eerste aflevering komt de MAN TGX 26.640 “Commander Series” aan bod.

MAN laat met de Commander Series een naam uit het verleden terugkeren. Destijds waren de Commander-uitvoeringen extra stoere versies van bestaande modellen – de echte werkpaarden van toen. Nu zijn het de topmodellen met een moderne invulling op het gebied van aandrijving, veiligheid en aankleding. Opvallend is daarbij ook de gekozen kleurencombinatie van deze trekker – een regelrechte verwijzing naar de originele Commander-modellen uit de jaren ’80 en ’90. Ivar ten Tuijnte praat ons bij over alle innovaties op deze truck.

De TGX Commander Series 2019 zijn in een kleine oplage beschikbaar en zit standaard vol met allerlei pakketten. Voor de veiligheid is er Adaptive Cruise Control met Stop & Go, een brandblusser automatische zekeringen en een noodremsignaal. Het Media Sound Pakket zorgt met een 7 inch display, navigatie, Bluetooth, Video, USB/AUX, medialink voor koppeling met de smartphone en het MAN Sound System voor het nodige vermaak en/of ontspanning.

Ook vinden we een luxe interieur, met een lederen stuurwiel, stoelen en deurbekleding. Voor extra zicht zorgt het Licht en Zicht pakket, met Xenon verlichting, LED achterlicht units en dagrijverlichting, extra chique LED-verlichting achter het MAN-letter logo en in de chromen onderbar.

Voor meer informatie:
MAN TGX
MAN Truck & Bus