We trappen het nieuwe seizoen van Transportwereld af met de Truck Experience. De komende drie weken staan in het teken van een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks.

Alle opnamen zijn gemaakt op de Maasvlakte. Een dynamische locatie waar vele transportstromen aankomen en vertrekken. Een prima plek om met de ervaren chauffeurs de aansprekende truckmodellen te ervaren. Als gastheer van de Truck Experience gunt Maasvlakte Plaza ons ook graag een blik achter de schermen en een mooi inkijkje in dit deel van het havengebied. We spreken Ton Barten van Truckparking Rotterdam Exploitatie, het bedrijf achter Maasvlakte Plaza. Hij vertelt ons over alle faciliteiten die aanwezig zijn en hoe de truckparking tot stand is gekomen.

Comfort en veiligheid, Maasvlakte Plaza biedt alle moderne voorzieningen voor chauffeur én vrachtwagen. Deze grootschalige truckparking telt 357 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag toegankelijk. Met een informatiebalie, wifi, sanitair (douches en toiletten), was- en droogmachines, lockers en een restaurant van Routiers met 175 zitplaatsen is de parking van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation, de truckwash, het weegpunt (VGM) en de noodreparatieservice voor containers.

Maasvlakte Plaza is ontwikkeld met oog op een Truck Parking Label certificering van vijf sterren voor service en drie veiligheidssloten.

Voor meer informatie:
Maasvlakte Plaza
Truckparking Rotterdam