RTL TransportWereld maakt uitgebreid kennis met de ‘T6’. Dat is de nieuwste generatie van de Volkswagen Transporter. Op de IAA in Hannover liet VW Nutzfahrzeuge vorig jaar de ‘Tristar’ zien. Veel details van deze conceptcar zien we nu terug bij de ‘T6’. Vooral de design-elementen die kenmerkend zijn voor het VW-dna, zijn duidelijk aanwezig.

TW01 VW 1

De ‘T6’ is vergeleken met zijn voorganger zeer compleet uitgerust. Standaard zijn nu innovatieve veiligheidssystemen als vermoeidheidsherkenning en Multi Collision Brake. Die remfunctie voorkomt dat de auto ‘doorschiet’ na een aanrijding. Ook standaard zijn hill hold voor eenvoudig wegrijden op (steile) hellingen, het start-stop-systeem, elektrische bediening van ramen en spiegels, radiovoorbereiding en centrale vergrendeling met afstandsbediening.

TW01 VW 4

De Transporter is een veelzijdig voertuig. De zesde generatie is er als gesloten bestelauto, als Kombi en Pick-up. Bovendien is er een Dubbele Cabine verkrijgbaar. De nieuwe Transporter is er als Trendline, Comfortline en Highline. Interessante nieuwe opties zijn onder andere: grootlichtassistent, LED-koplampen en –achterlichten, Adaptieve Cruise Control, Front Assist Noodremassistent en de Rear View achteruitrijcamera.

TW01 VW 2

De Volkswagen Transporter heeft een lange historie. De ‘bus’ kwam in 1950 op de markt naar een idee van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon sr. De bus had toen een vanaf-prijs van 5.125 gulden, of 2.330 euro. Gerekend naar het prijspeil van 2015 zou dit neerkomen op iets meer dan 20.000 euro.

Voor meer informatie:
Volkswagen Bedrijfswagens

Have your say