Met de TVM Awards introduceert de brancheverzekeraar een nieuw initiatief, waarbij verkeersveiligheid centraal staat. Onderdeel ervan is het NK Veiligste Chauffeur 2019, waarvoor ruim 1.000 beroepschauffeurs zich aanmeldden. Uiteindelijk bleven er daar 120 halve finalisten van over, die in Rijssen en Gilze om de tien felbegeerde finaleplaatsen streden. Die finale vindt plaats op het TT Circuit in Assen en wordt gepresenteerd door ambassadrice Hélène Hendriks. Daarnaast worden ook de andere prijzen van de TVM Awards uitgereikt, de award ‘Ridder 2019’ en de award ‘Veilig Transport’. Presentator Allard Kalff is erbij en doet verslag.

Treinen zijn er in vele vormen en kennen een enorme schare liefhebbers. Mensen die bijvoorbeeld thuis, de treinwereld in miniatuur nabouwen en exact op tijd laten rijden, maar ook treinspotters die station na station bezoeken. Voor die groep enthousiastelingen is er nu een nieuw platform waar men elkaar kan ontmoeten,
24 Trains.tv. En de aftrap voor het nieuwe platform wordt gegeven in, hoe toepasselijk, het Spoorwegmuseum in Utrecht. RTL Transportwereld is erbij en spreekt de drijvende kracht achter dit nieuws, Radio DJ, ondernemer én treinliefhebber Erik de Zwart.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 3 november om 17:00 bij RTL7, zaterdag 9 november om 17:00 bij RTL7 en zondag 10 november om 10:00 bij RTL7.