Deze week in Transportwereld zijn we bij het AM Driving Business Event. Vakblad Automobiel Management organiseert dit evenement jaarlijks en speciaal voor vertegenwoordigers uit de zakelijke automarkt. Tijdens deze bijeenkomst worden traditiegetrouw meerdere aansprekende -en op de praktijk gerichte- prijzen uitgereikt, de zogenaamde ‘Driving Business Awards’. De prijs voor Bestelauto van het Jaar 2020 gaat naar een jubilerend Frans merk, want de Citroën Jumpy neemt de prijs mee naar huis. De titel Zakenauto van het Jaar is voor de Volkswagen Polo en de Beste Nieuwkomer de Tesla Model 3.

De voorronden van het NK Veiligste Chauffeur zitten erop. Ruim 1.000 beroepschauffeurs namen daar aan deel en de 60 besten uit de Noordelijke provincies van ons land zijn door TVM Verzekeringen uitgenodigd voor een van de beide halve finales. Die vindt plaats op het hoofdkantoor en het terrein van logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink in Rijssen. Transportwereld is hierbij aanwezig en doet verslag van dit evenement.

Verder besteden we aandacht aan de 40ste editie van de Truckstar Mack en Speciaal Transportdag, die op 13 oktober aanstaande plaatsvindt in Amsterdam Zuid-Oost. En we zien een bijzondere DAKAR truck met een hybride aandrijflijn die inmiddels uitgebreid is getest voor de komende editie van deze loodzware woestijnrally.

Dit en meer zie je deze week in Transportwereld, zondag 6 oktober om 17:00 bij RTL 7, zaterdag 12 oktober om 17:00 bij RTL 7 en zondag 13 oktober om 10:00 bij RTL 7.