Deze week neemt RTL Transportwereld een kijkje bij Van den Boogaard in Beverwijk, waar ze met modern materieel zware voertuigen snel en efficiënt kunnen bergen en afslepen. In deze aflevering zien we hoe dat bergen in zijn werk gaat.

Bij de firma Meilink Transport in het Noord-Hollandse Blokker hebben ze de Scania Next Generation in gebruik genomen. Bij de keuze voor het nieuwste model speelde ook het lage brandstofverbruik een belangrijke rol. Bij Meilink wordt hier zeer bewust op gelet waarbij gebruik wordt gemaakt van een programma van Scania.

In SugarCity te Halfweg maken we kennis met de elektrisch aangedreven FUSO eCanter, waarvan ook de eerste 12 exemplaren aan klanten worden afgeleverd. Deze 7,5 tons truck is speciaal ontworpen voor stedelijke distributie en zal een grote stap zetten in de verduurzaming van de wagenparken.

Ook zijn we op de TruckAcademy Rijnmond waar jongeren opgeleid worden voor een baan in de techniek. Hier leren enthousiaste leerlingen alles over de nieuwste techniek van zware transportmiddelen.

Verder aandacht voor de administratieve rompslomp voor ondernemers. Hoe verminder je die? Bijvoorbeeld met de tankpas of travelcard van Vakgarage. Met deze betaalpassen zijn ook zaken als onderhoud en parkeerkosten te betalen zodat alles overzichtelijk op één factuur komt.

Dit en meer zie je in RTL Transportwereld, zondag 22 maart om 17:00 bij RTL7, zaterdag 28 maart om 17:00 bij RTL7 en zondag 29 maart om 12:00 bij RTL7.

 

Volg RTL Transportwereld op Facebook, Twitter en Instagram.