Rijkswaterstaat renoveert de drie sluis- en stuwcomplexen in Nederrijn en Lek. Ze vervangen de technische installaties en beweegbare delen van de stuwen en sluizen, repareren de betonconstructies en schilderen ieder complex. Deze sluis- en stuwcomplexen worden vanaf nu bovendien centraal bediend.

Het Chinese merk Shantui beleefde op de Technische Kontakt Dagen zijn Nederlandse debuut. Het is één van de grootste fabrikanten van bouwmachines ter wereld. Op de stand stonden twee type bulldozers met automatische GPS-besturing. Na afloop van de beurs ging één van de bulldozers aan het werk op zijn eerste klus in Bodegraven en wij keken mee.

Collé Rental & Sales is een internationaal bedrijf met vestigingen in de Benelux en Duitsland. Zij bieden oplossingen op het gebied van huur, huurkoop, lease en koop van machines van meerdere merken. We kijken naar het aanbod op het gebied van hoogwerkers.

De groeiende vraag naar trucks zorgt ook voor meer behoefte aan goed opgeleide trucktechnici. Op een TruckAcademy, zoals hier in Noord-Holland, leren jongeren op een moderne manier de fijne kneepjes van de trucktechniek. Een veelzijdig vak met tal van mogelijkheden voor de toekomst.

Dit en meer zie je in RTL Transportwereld, zondag 15 maart om 17:00 bij RTL7, zaterdag 21 maart om 17:00 bij RTL7 en zondag 22 maart om 12:00 bij RTL7.