Deze week in RTL Transportwereld gaan we op klus met Van de Haterd, die een speciaal beton hebben. Met dit gecertificeerde ‘MasterBeton’ kunnen vloeistofdichte vloeren gestort worden. Het unieke is dat deze vloeren al na enkele uren te berijden en te belasten zijn. Dit beton kan bovendien in iedere hoeveelheid geleverd en toegepast worden.

Daarnaast importeert Van de Haterd ook machines van Overmat, waarmee op locatie allerlei soorten cementdekvloeren kunnen worden gemengd en gegoten. Het grote voordeel is dat er niet vooraf materialen naar de bouwplaats moeten worden aangevoerd, een wateraansluiting is voldoende. In Haps zien we hoe dat in zijn werk gaat.


Elektrische aandrijving voor het vervoer van goederen en personen in stedelijke gebieden wint terrein. Zeker omdat er vaak sprake is van kleine afstanden. Mercedes-Benz Vans heeft daarvoor een passende oplossing. CO2-vrij goederen bezorgen én personen vervoeren in de stad kan nu met de eVito. Een onderneming die met belangstelling de ontwikkelingen van alternatieve aandrijfbronnen volgt, is Krinkels. Zij rijden al enige tijd met een demo-model en vertellen ons hun bevindingen.

En we zijn op Vliegveld Twenthe, waar Mercedes-Benz de Chauffeursdag organiseert. Hier kunnen chauffeurs kennismaken met de nieuwe spiegelloze Mercedes-Benz Actros. Daarnaast worden hier de Kilometermiljonairs extra in het zonnetje gezet. Dat zijn chauffeurs die maar liefst 1 miljoen kilometer met een en dezelfde truck hebben gereden, of 12,5 of 25 jaar aaneengesloten met een voertuig van het Duitse merk.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 8 maart om 17:00 bij RTL7, zaterdag 14 maart om 17:00 bij RTL7 en zondag 15 maart om 12:00 bij RTL7.