Deze week zijn we in RTL Transportwereld bij De Heus, een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en het vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Voor het transport van de veevoeders heeft het bedrijf een eigen specifiek wagenpark met twee hoofdmerken trucks, DAF en Volvo, en voornamelijk bulkopleggers die voorzien zijn van gestuurde assen om ook op de krappe adressen te kunnen lossen.

Om al het materieel zelf te kunnen vervoeren, schafte Beelen een nieuwe transportcombinatie aan. Die werd geheel samengesteld volgens de specifieke wensen en eisen van het bedrijf, met als trekkend voertuig een Volvo FH 10×4 zwaartransporttrekker met kruipversnellingen. Daarachter wordt een Nooteboom euro dieplader gekoppeld met vijf gestuurde pendelaslijnen en drie-assige interdolly voorzien van een hydraulisch in hoogte verstelbare en afneembare nek. We volgen de nieuwe combinatie op een klus waarbij een van de grootste kranen vervoerd moet worden naar kranenbouwer STC in Coevorden. Onderweg leren we ook waarom de twee begeleidingsauto’s echt nodig zijn.

Veel van de winst wordt geboekt door het gebruik van hedendaagse motoren- en brandstoftechniek. Wierda Hybrid Technologies uit het Friese Joure ontwikkelde aanvullend daarop de Electric P.T.O. Een techniek die zaken als een autolaadkraan, hoogwerker, pompsysteem of betonmixer elektrisch aandrijft. Onafhankelijk verhuurbedrijf Mixer2Rent biedt deze milieuverantwoorde techniek inmiddels op haar betonmixervloot aan. Het bedrijf verhuurt mixers vanaf een dag tot zelfs 60 maanden, daarmee biedt het de flexibiliteit die betonvervoerders nodig hebben.

En we gaan naar Müller Fresh Food Logistics in Holten, een logistieke dienstverlener voor warehousing en koel- en vriesdistributie van levensmiddelen. Daar wordt al jaren gewerkt met de ICT oplossingen van Groeneveld ICT Solutions, zoals Groenevelds Visual Planner en het Transport Management Systeem genaamd Roadrunner.

Dit alles zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 1 maart om 17:00 bij RTL7, zaterdag 7 maart om 17:00 bij RTL7 en zondag 8 maart om 12:00 bij RTL7.