Deze week in RTL Transportwereld zijn we bij Hartman Expeditie in het Drentse Nieuw-Amsterdam. Nu langzaam maar zeker de grenzen voor LZV combinaties opengaan, biedt dit vervoerders de mogelijkheid om daar ook internationaal mee aan de slag te kunnen.


Hartman Expeditie liet om die reden speciaal daarop afgestemde LZV-combi’s bouwen door hun vaste leveranciers. Zo is als basis een Scania S 500 bakwagen met SCR-technologie genomen en zorgt de Frigoblock van Thermo King voor de optimale koeling. We horen het verhaal achter deze combinatie.


Momenteel is circa 2,6 procent van de vrachtwagenchauffeurs vrouw. Om dat percentage de komende periode te verhogen onderneemt de branche meerdere initiatieven. De Ladies Night, mede georganiseerd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek, is er daar een van. Ruim 200 dames kwamen hier samen om alles te weten te komen over het chauffeursvak.


Verder hebben we het over de toenemende vraag van het thuisbezorgen van producten. Dit vraagt om maatwerkoplossingen voor het transport. AH.nl maakt gebruik van de Volkswagen Crafter, welke speciaal voor dit doel is aangepast.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 23 februari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 29 februari om 17:00 bij RTL7 en zondag 1 maart om 12:00 bij RTL7.