Deze week in RTL Transportwereld gaat Allard Kalff emissievrij de stad in met ‘HET DC’-concept, ontwikkeld door Burgers Carrosserie in samenwerking met Seval-e-Cargo. DC staat voor Distribution Centre en daarbij fungeert een dubbeldeks Burgers oplegger als mobiele uitvalsbasis. De 100% elektrisch aangedreven Sevic e-Cargo 500 stadsbestellers (afhankelijk van gekozen accu met een actieradius van 80 of 160 kilometer) worden geladen met de goederen op het bovendek, om die CO2 vrij in de stad te bezorgen. Uiteraard kunnen op die manier ook de retourladingen weer meegenomen worden.

Binnen de transportwereld is er steeds meer aandacht voor de transitie naar nieuwe aandrijftechnieken. Familiebedrijf Coenen in Boxmeer volgt deze technische ontwikkelingen binnen de truckwereld op de voet. Aanvankelijk ging men voor een LNG-optie, maar heeft om praktische redenen nu nog een keer gekozen voor een dieselvariant. Daarmee zijn de eerste Scania’s bij het bedrijf in gebruik genomen. We horen het verhaal achter deze weloverwogen aankoop en de bijzondere oplegger van Twan Heetkamp die er mee getrokken wordt.

En met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, medio december, heeft de sector er een nieuw, breed gedragen en succesvol evenement bij. Op deze dag worden Nederlandse vrachtwagenchauffeurs extra in het zonnetje gezet en kregen zij van velen een welgemeend bedankje voor hun onmisbare inzet. Om dat van dichtbij te ervaren bezoekt Allard een van de vele deelnemende bedrijven, Van Straalen De Vries Transport, en spreekt daar directie, chauffeurs en de initiatiefnemers.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 16 februari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 22 februari om 17:00 bij RTL7 en zondag 23 februari om 12:00 bij RTL7,