Deze week gaan we in RTL Transportwereld langs bij Omrin, een afvalinzamelaar en -verwerker waarvan de oorsprong in Friesland ligt. Het mooie van Omrin (Fries voor kringloop) is dat zij een groot deel van de ingeleverde afvalstoffen omzetten in nieuwe grondstoffen en duurzame energie. Onder andere in groengas, waar een deel van hun voertuigpark probleemloos op rijdt. Zoals de Scania Next Generation CNG-trucks.

Een dame die het als parttimer prima naar haar zin heeft als chauffeur is Bianca Weijers, werkzaam bij de Cornelissen Groep. Van jongs af aan is de wereld van transport en logistiek met de paplepel ingegoten. Inmiddels rijdt zij al 12 jaar op de vrachtwagen en sinds een jaar gaat zij op stap met een LZV, ofwel een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie. Zij vertelt wat er zo leuk is aan haar vak en hoe ze dat combineert met het gezinsleven.

De Ford Transit bestelwagen is al een lange tijd op de markt, en niet zonder succes. Dat succes dankt hij mede doordat hij steeds met de tijd meegaat, met steeds nieuwere en modernere technologie. Nu is er een nieuwe, die dankzij de nieuwste EcoBlue-dieselmotoren en mild hybride techniek nu nog schoner en zuiniger is. Allard Kalff is in Scandinavië, waar hij voor ons met de nieuwe Transit rijdt.

Dit alles zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 2 februari om 17:00 bij RTL 7, zaterdag 8 februari om 17:00 bij RTL 7 en zondag 9 februari om 12:00 bij RTL 7.