Aan het begin van dit seizoen kon je kijken naar de Truck Experience, een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks. Omdat we veel positieve reacties op deze afleveringen kregen, zenden we deze week deel 3 van de Truck Experience nog een keer uit.

De nieuwste modellen met een bijpassend uitrustingsniveau, waarmee de chauffeurs op pad gaan en hun ervaringen met ons delen. Voor de finishing touch is er van ieder merk ook een productdeskundige aanwezig die ingaat op de specifieke innovaties en details.

In dit derde deel gaan de chauffeurs op stap met de Renault T High en de DAF CF 450.

De nieuwe Renault T High kenmerkt zich door de herkenbare “pi”-grille. Hij is lichter dan zijn voorganger en ook de aerodynamica is verder verbeterd, waardoor hij minder brandstof verbruikt.
Voor meer informatie:
De Renault T & T High

De nieuwe DAF CF is een echte all-round truck en ontving in 2018, samen met de DAF XF, de prijs voor International Truck of the Year. Ons testexemplaar, een CF 450 is voor gebruik in de bouw geconfigureerd en rijdt ook op H.V.O.
Voor meer informatie:
De DAF CF

De drie beroepschauffeurs nemen ons mee tijdens het rijden in de verschillende vrachtauto’s en vertellen wat zij zoal ervaren. Zij zijn jaarlijks tienduizenden kilometers in hun trucks onderweg en weten als geen ander wat een chauffeur in een vrachtauto aanspreekt. De beide heren uit het team, Johan Versluis en Danny Henskens, besturen normaal voor hun werkgever een Ecocombi of Lange en Zware vrachtautocombinatie. De dame in het gezelschap, Corina Hamer, is bijna dagelijks namens TLN met een trekker-oplegger onderweg om op scholen de kinderen alles te vertellen over het wel en wee van een vrachtauto en de chauffeur.

Om alles in goede banen te leiden verbindt presentator en oud-coureur en verdienstelijk vrachtautochauffeur Allard Kalff de verschillende programma-onderdelen met elkaar.

Naast het rijden met de vrachtauto’s kijken we ook naar innovaties in de wereld van transport. We bespreken de Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie, maar ook H.V.O. ofwel Hydrotreated Vegetable Oil, een synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen.

Ook kijken we naar misschien wel het belangrijkste onderdeel van de werkplek van de chauffeur: de bestuurdersstoel. We spreken met de expert van EBLO Seating, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op alles dat met goed zitten te maken heeft. Werkelijk voor iedere zittoepassing in voer- of vaartuig, op kantoor, in laboratoria, fabrieken, machines, kranen, railvoertuigen en meer, hebben ze hier een juist advies en een passende zitoplossing.

Voor meer informatie:
EBLO Seating

Dit alles zie je deze week in Transportwereld, zondag 26 januari om 17:00 bij RTL 7, zaterdag 1 februari om 17:00 bij RTL 7 en zondag 2 februari om 12:00 bij RTL 7.