Deze week in RTL Transportwereld gaat Allard Kalff op stap met een nieuw hoofdstuk voor de Ford Transit. In Scandinavië rijdt hij met de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid bestelwagen en de personenversie, de Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Het is de eerste plug-in hybride bedrijfswagen van Ford, waarmee zo’n 56 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden.

Een leven lang woonplezier voor iedereen, dat is de missie van De Mandemakers Groep; de grootste woonretailer van Nederland met 450 winkels verspreid over Nederland, België en Duitsland. Al die duizenden keukens, badkamers en meubelen moeten natuurlijk ook bij de klanten thuis geleverd worden. De bezorgers rijden met het modernste materieel, waaronder de gloednieuwe Mercedes-Benz Actros trucks, en leveren daarmee de bestelde goederen met alle zorg bij de klant af. We nemen een kijkje achter de schermen van het concern en gaan met de bezorgers op pad.

De Jong Zuurmond verricht veel werkzaamheden in de Infra en dat is een sector waar veel aandacht bestaat voor het verder terugdringen van de kwalijke uitstoot. Eerder koos het bedrijf voor de brede toepassing van HVO en nu rijden ze voor hun werkzaamheden in The Port of Rotterdam met een eerste volledig elektrische bedrijfswagen, de MAN eTGE.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 19 januari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 25 januari om 17:00 bij RTL7 en zondag 26 januari om 12:00 bij RTL7.