Deze week in RTL Transportwereld zijn we bij Hartman Expeditie in het Drentse Nieuw-Amsterdam. Nu langzaam maar zeker de grenzen voor LZV combinaties opengaan, biedt dit vervoerders de mogelijkheid om daar ook internationaal mee aan de slag te kunnen. Hartman Expeditie liet om die reden speciaal daarop afgestemde LZV-combi’s bouwen door hun vaste leveranciers. Zo is als basis een Scania S 500 bakwagen met SCR-technologie genomen en zorgt de Frigoblock van Thermo King voor de optimale koeling. We horen het verhaal achter deze combinatie.

Allard Kalff gaat op pad met de nieuwe IVECO Daily bestelwagen en chassis-cabine en vertelt over zijn ervaringen. Het Italiaanse IVECO is van oorsprong een vrachtautofabrikant, maar heeft al sinds 1978 een bestelwagen in zijn gamma, de Daily. Die bestelwagen won meteen de prijs voor Bestelwagen van het Jaar. In 2018, precies 40 jaar na die eerste prijs, won hij wéér de ‘Van of the Year’ award. Nu is er een nieuwe die niet alleen in meerdere uitvoeringen, maar ook met meer aandrijflijnen dan ooit verkrijgbaar is.

Om de voedingsgrond voor de champignonteelt op een juiste manier bij de kweker te krijgen, zet CNC Moerdijk speciale transportvoertuigen in. Ook voor de aanvoer van de benodigde paardenmest beschikt het bedrijf over een eigen vloot met knijperwagens. Deze week zien we dat deze allemaal op hetzelfde merk banden rijden en dat Profile daarin de adviseur en onderhoudspartner is.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 12 januari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 18 januari om 17:00 bij RTL7 en zondag 19 januari om 12:00 bij RTL7.