Aan het begin van dit seizoen kon je kijken naar de Truck Experience, een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks. Omdat we veel positieve reacties op deze afleveringen kregen, zenden we deze nogmaals uit, met deze week deel 2 van onze Truck Experience.

De nieuwste modellen met een bijpassend uitrustingsniveau, waarmee de chauffeurs op pad gaan en hun ervaringen met ons delen. Voor de finishing touch is er van ieder merk ook een productdeskundige aanwezig die ingaat op de specifieke innovaties en details.

Deze week gaan onze chauffeurs op stap met de Scania S650 “King of the Road”, die ter gelegenheid van 50 jaar V8 is ontwikkeld. En de spiegelloze Mercedes-Benz Actros die zich verder kenmerkt door meer dan zestig innovaties.

De Scania is zeer compleet uitgevoerd, leverbaar in twee stijlvolle kleuren en bijpassende details. Naast de 650 pk versie waar wij mee rijden, zijn er ook uitvoeringen met 520 en 730 pk. Wat deze auto verder bijzonder maakt is de kenmerkende achtcilinder roffel.

Voor meer informatie:
De Scania V8 Special Edition

De Mercedes-Benz Actros werd vorig jaar tijdens de IAA voor het eerst getoond met als meest in het oog springende (of juist ontbrekende) feature de MirrorCam. Camera’s op de plek waar normaal grote spiegels hangen, die op hun beurt gekoppeld zijn aan de compacte videoschermen in de deur/raamstijl. Predictive Powertrain Control, waarmee de automatische transmissie zich automatisch aanpast aan een op topografie afgestemde rijstijl is de nieuwe Actros zuiniger dan ooit.

Voor meer informatie:
De Mercedes-Benz Actros

De drie beroepschauffeurs nemen ons mee tijdens het rijden in de verschillende vrachtauto’s en vertellen wat zij zoal ervaren. Zij zijn jaarlijks tienduizenden kilometers in hun trucks onderweg en weten als geen ander wat een chauffeur in een vrachtauto aanspreekt. De beide heren uit het team: Johan Versluis en Danny Henskens, besturen normaal voor hun werkgever een Ecocombi of Lange en Zware vrachtautocombinatie. De dame in het gezelschap, Corina Hamer, is bijna dagelijks namens TLN met een trekker-oplegger onderweg om op scholen de kinderen alles te vertellen over het wel en wee van een vrachtauto en de chauffeur.

Om alles in goede banen te leiden verbindt (autosport)presentator en oud-coureur en verdienstelijk vrachtautochauffeur Allard Kalff de verschillende programma-onderdelen met elkaar.

Alle opnamen zijn gemaakt op de Maasvlakte. Een dynamische locatie waar vele transportstromen aankomen en vertrekken. Een prima plek om met de ervaren chauffeurs de aansprekende truckmodellen te ervaren. Een van de faciliteiten op de Maasvlakte is HB Truckwash, een moderne en veelzijdige wasstraat voor méér dan alleen de vrachtauto. Er is hier ook veel aandacht voor de chauffeur. Om de doorstroming en de wachttijden goed te managen heeft de wasstraat een modern, online reserveringssysteem. Verder kunnen hier meer dan alleen vrachtauto’s zonder problemen en goed gewassen worden. Denk aan campers, bestelbussen, maar ook bijzondere andere voertuigen, waarvoor in reguliere wasstraten vaak geen mogelijkheid bestaat.
Voor meer informatie:
HB Truckwash

Dit alles zie je deze week in Transportwereld, zondag 1 december om 17:00 bij RTL 7, zaterdag 7 december om 17:00 bij RTL 7 en zondag 8 december om 10:00 bij RTL 7.