Aan het begin van dit seizoen kon je kijken naar de Truck Experience, een uitgebreide kennismaking van drie beroepschauffeurs met een zevental gloednieuwe trucks. Omdat we veel positieve reacties op deze afleveringen kregen, zenden we deze nogmaals uit.

We kijken naar de nieuwste modellen met een bijpassend uitrustingsniveau, waarna de chauffeurs ermee op pad gaan en hun ervaringen met ons delen. Voor de finishing touch is er van ieder merk ook een productdeskundige aanwezige die ingaat op de specifieke innovaties en details.

In deze aflevering kijken we naar en rijden we met de DAF XF 530, MAN TGX 26.640 “Commander Series” en de Volvo Trucks FH “Performance Edition2”. Drie high tech modellen met een topuitrusting.

De Volvo FH Performance Edition2 is een rijk uitgeruste, comfortabele uitvoering, met alle beschikbare veiligheidsinnovaties van het merk en een aandrijflijnlijn gericht op zuinig rijden. Wat deze uitvoering bijzonder maakt is de bijzondere kleurencombinatie met de bijpassende details.
Voor meer informatie:
Volvo Trucks FH

MAN laat met de Commander Series een naam uit het verleden terugkeren. Destijds waren de Commander-uitvoeringen extra stoere versies van bestaande modellen – de echte werkpaarden van toen. Nu zijn het de topmodellen met een moderne invulling op het gebied van aandrijving, veiligheid en aankleding. Opvallend is daarbij ook de gekozen kleurencombinatie van deze trekker.
Voor meer informatie:
MAN TGX

De DAF waarmee we deze keer rijden, is een 3-assige XF 530 trekker. Deze wordt naast zijn moderne techniek geroemd om de enorme binnenruimte. De vrachtauto werd in 2018 -samen met zustermodel de CF- gekozen tot International Truck of the Year.
Voor meer informatie:
DAF XF

De drie beroepschauffeurs nemen ons mee tijdens het rijden in de verschillende vrachtauto’s en vertellen wat zij zoal ervaren. Zij zijn jaarlijks tienduizenden kilometers in hun trucks onderweg en weten als geen ander wat een chauffeur in een vrachtauto aanspreekt. De beide heren uit het team, Johan Versluis en Danny Henskens, besturen dagelijks voor hun werkgever een Ecocombi of Lange en Zware Vrachtautocombinatie. De dame in het gezelschap, Corina Hamer, is dagelijks namens TLN met een trekker-oplegger onderweg om op scholen de kinderen alles te vertellen over het wel en wee van een vrachtauto en de chauffeur.

Om alles in goede banen te leiden verbindt (autosport)presentator, oud-coureur en verdienstelijk vrachtautochauffeur Allard Kalff de verschillende programma-onderdelen met elkaar.

Alle opnamen zijn gemaakt op de Maasvlakte. Een dynamische locatie waar vele transportstromen aankomen en vertrekken. Een prima plek om met de ervaren chauffeurs de aansprekende truckmodellen te ervaren. Als gastheer van de Truck Experience gunt Maasvlakte Plaza ons ook graag een blik achter de schermen en een mooi inkijkje in dit deel van het havengebied.
Voor meer informatie:
Maasvlakte Plaza
Truckparking Rotterdam

Dit alles zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 24 november om 17:00 bij RTL7, zaterdag 30 november om 17:00 bij RTL7 en zondag 1 december om 10:00 bij RTL7.