Allard Kalff gaat op stap met een nieuw hoofdstuk voor de Ford Transit. In Scandinavië rijdt hij met de Ford Transit Custom Plug-In Hybrid bestelwagen en de personenversie, de Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Het is de eerste plug-in hybride bedrijfswagen van Ford, waarmee zo’n 56 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden.

De Jong Zuurmond verricht veel werkzaamheden in de Infra en dat is een sector waar veel aandacht bestaat voor het verder terugdringen van de kwalijke uitstoot. Eerder koos het bedrijf voor de brede toepassing van HVO en nu rijden ze met een eerste volledig elektrische bedrijfswagen, de MAN eTGE.

Het Amsterdams openbaar vervoer bedrijf GVB heeft een nieuwe Unimog U 423 in gebruik genomen. Ze beschikten al langer over een dergelijk multifunctioneel vierwielaangedreven onderhoud- en noodvoertuig en ook deze tweede kent gelijke inzetmogelijkheden. Hij is ook bedoeld voor metrolijn 52, die we beter kennen als de Noord-Zuid Lijn.

In Nederland rijden steeds meer Ecocombi’s, oftewel LZV’s. Een afkorting die staat voor Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie. In RTL Transportwereld rijden we mee met een enthousiaste chauffeur van zo’n lang en duurzaam voertuig, die uitgebreid vertelt wat er zo leuk is aan het rijden met zo’n LZV.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 10 november om 17:00 bij RTL7, zaterdag 16 november om 17:00 bij RTL7 en zondag 17 november om 10:00 bij RTL7.