Scania viert dit jaar het 50 jarige jubileum van de legendarische V8 motor. Eind zestiger jaren kon men niet vermoeden wat de introductie van de V8 teweeg zou brengen. Inmiddels weten transporteurs en chauffeurs beter en heeft Scania’s V8 een brede schare trouwe gebruikers. Om dit jubileumjaar extra te markeren heeft Scania Nederland een wel heel bijzondere Special Edition V8 uitgebracht die qua luxe en uitstraling weinig te wensen over laat.

Aan de basis van deze Special Edition staat de S-cabine in hoge uitvoering. Qua motoren is er keuze tussen 580, 650 of 730 pk – uiteraard dankzij een V8, welke in een 4×2 of een 6×2/4 trekker komt te liggen. De vooras is 9 tons luchtgeveerd, de achteras van de 4×2 is 13 tons luchtgeveerd en bij de 6×2/4 zelfs 19 tons luchtgeveerd (7,5t + 11,5t).

Qua uiterlijk kan gekozen worden voor Ruby Red of Pure Black metalliclak, met de V8 frontgrille in Black Brilliant en Ebony Black. Ook zien we een zwart contrastpaneel met RVS-sierstrip, een in kleur meegespoten onderlijn (package level 3) met sideskirts, koplampomlijsting, buitenspiegels, tanks, chassis en naven uitgevoerd in Ebony Black, exclusieve goudkleurige 50 jaar V8 striping op cabinedak, cabinewanden, portieren, achterwand en op de side skirts, 50 jaar V8-instapverlichting, LED-koplampen en verstralers in cabinedak & frontgrille en bochtverlichting. Om het af te maken zijn er mooie aluminium Alcoa DuraBright velgen.

Binnenin vinden we een premium luchtgeveerde chauffeursstoel en draaibare premium bijrijdersstoel in zwart leder met rode stiksels en V8 logo, vloermatten, motortunnelmat en portierbekleding in zwart leder met rode stiksels en V8 logo, V8 lederen stuurwiel met rode stiksels en stuurwielbediening, rode V8 achtergrondverlichting gecombineerd met sfeervolle binnenverlichting, exclusieve goudkleurige 50 jaar V8 deurpaneeltjes onderaan het portier, soft-touch dashboard in zwart of dark sand met rode sierlijsten, een magnetron, een premium 7” infotainment systeem met DAB+, navigatie, bluetooth en 4x20W luidsprekers met dubbele spoel. Naar keuze met dubbel bed of enkel bed i.c.m. kastenwand tegen de achterwand en subwoofer. Uiteraard heeft hij ook airconditioning met automatisch klimaatregeling en luchtvochtigheidssensor, dubbel glas in portierruiten, airbag in het stuurwiel, gordijnairbag(s) en Active Safety Support met AEB, ACC, LDW & ESP

Dan zijn er nog optionele pakketten die de omgeving en de rij-ervaring voor de chauffeur en bijrijder nog nét wat prettiger maken, zoals het Lighting package (met extra LED verlichting), Infotainment, Safety, Security, Energy Efficiency, Storage en Climate Control, om er een aantal te noemen. Ook kan het uitrustingsniveau van de cabine naar King of the Road-niveau en zijn er speciale V8-kleurschema’s voor zowel het interieur en exterieur beschikbaar.