Deze week gaan we in Transportwereld langs bij Omrin, een afvalinzamelaar en -verwerker waarvan de oorsprong in Friesland ligt. Het mooie van Omrin (Fries voor kringloop) is dat zij een groot deel van de ingeleverde afvalstoffen omzetten in nieuwe grondstoffen en duurzame energie. Onder andere in groengas, waar een deel van hun voertuigpark probleemloos op rijdt. Zoals de Scania Next Generation CNG-trucks.

Als bandenspecialist heeft Profile veel kennis van én ervaring met banden, van zowel onderhoud als vervanging, maar ook van het vóórkomen van stilstand. Die kennis gaan zij nu delen met andere partijen. Ter ondersteuning biedt Profile -samen met Jobtrans- een gecertificeerde chauffeurstraining aan. Hierdoor krijgt de chauffeur meer inzicht in de functie van de band en alle aspecten die daarbij komen kijken. Bovendien telt de cursus mee voor 7 registratie-uren voor de Code 95.

Dit en meer zie je deze week in Transportwereld, zondag 14 juli om 17:00 bij RTL 7 en zaterdag 20 juli om 17:00 bij RTL 7.