Elektrische aandrijving voor het vervoer van goederen en personen in stedelijke gebieden wint terrein. Zeker omdat er vaak sprake is van kleine afstanden. Mercedes-Benz Vans introduceert nu een passende oplossing. CO2-vrij goederen bezorgen én personen vervoeren in de stad kan nu met de eVito. Een onderneming die met belangstelling de ontwikkelingen van alternatieve aandrijfbronnen volgt, is Krinkels. Zij rijden al enige tijd met een demo-model en vertellen ons hun bevindingen.

Het NK Veiligste Chauffeur, onderdeel van de TVM Awards, is in volle gang. Ambassadeurs van de competitie voor de provincie Noord-Brabant zijn de enthousiaste chauffeurs Caroline en Mariëlle Manders, die naast hun paardenhobby dus ook het vak van chauffeur delen. We horen hoe zij in het chauffeursvak terecht zijn gekomen en wat het vak voor ze betekent.

Bij de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur is er veel aandacht voor transportveiligheid. Deze week gaan we op pad met iemand die zich namens de verzekeraar hier ook dagelijks mee bezighoudt. Als adviseur Preventie en Risicobeheer van TVM Verzekeringen bezoekt Annemarie Middelkoop transportbedrijven. Wij lopen een dag met haar mee en horen wat haar beroep inhoudt.

En de nieuwe Actros Fuel Duel-vloot van Mercedes-Benz staat klaar om ingezet te worden voor uitgebreide demo-ritten bij Nederlandse ondernemers en chauffeurs. Zij kunnen in de dagelijkse praktijk de nieuwste technische ontwikkelingen van de Actros ervaren. We zijn aanwezig bij de kick-off van de campagne, waar we natuurlijk ook een blik op de nieuwe modellen werpen.

Dit en meer zie je deze week in Transportwereld, zondag 7 juli om 17:00 bij RTL 7 en zaterdag 13 juli om 17:00 bij RTL 7.