Transportwereld is deze week op de 39e editie van het Truckstar Festival, een jaarlijks hoogtepunt op de kalender van een grote groep geinteresseerden. Chauffeurs en ondernemers, maar ook heel veel liefhebbers vinden al tientallen jaren hun weg naar het TT Circuit Assen. Ruim 55.000 mensen genieten er van alles wat er hier te zien is. Eén van de hoogtepunten is altijd weer de verkiezing van ‘De Mooiste Truck’ in de verschillende categorieën.

Tijdens dit evenement maakt het Sectorinstituut Transport en Logistiek een nieuw initiatief bekend. Gericht op de chauffeur en bedoelt om hem of haar meer waardering voor het werk te geven. De Dag van de vrachtwagenchauffeur op 12 december 2019.

Een merk dat groots uitpakt op het Truckstar Festival is Iveco. In de afgelopen jaren investeerde de fabriek veel tijd en geld in de ontwikkeling van nieuwe modellen. Eerder resulteerde dat in de introductie van de Daily en hier in Assen vindt de officiële Benelux-presentatie plaats van vier van de meer dan 14.000 S-Way uitvoeringen.

Naast internationale bergingen in heel Europa heeft het bergingsbedrijf Joh. van der Zand de dienstverlening verder uitgebreid. Daarvoor werd onlangs een gloednieuwe high tech combinatie in gebruik genomen. In Transportwereld gaan we hier uitgebreid op in.

In het kader van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur bezoeken we BLOM Verkeersschool, waar toekomstige chauffeurs de fijne kneepjes van het chauffeursvak leren. Scholing van chauffeurs levert een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid en vakbekwaamheid. Vandaar dat de TVM Awards hier ook de aandacht op vestigen.

Dit alles plus het laatste nieuws uit de branche zie je deze week in Transportwereld, zondag 25 augustus om 17:00 bij RTL 7 en zaterdag 31 augustus om 17:00 bij RTL 7.