In het kader van het NK Veiligste Chauffeur gaan we deze week op pad met een van de eerste Ecocombi (of LZV) chauffeurs in ons land. Chauffeur Jacco van den Hater, werkzaam bij Hatro Trans, neemt ons een dag mee met zijn indrukwekkende LZV, en dat vraagt om de nodige chauffeursvaardigheid.

Ons land is vooraanstaand op het gebied van de ontwikkeling en bouw van transportoplossingen. We gaan op bezoek bij Burgers Carrosserie, een innovatieve specialist op het gebied van gesloten carrosserieën, die uitgroeide van een wagenbouwer tot een veelzijdig producent van een grote variatie aan gesloten carrosserieën voor de Nederlandse én de sterk toenemende internationale transportmarkt.

Ook belichten we de innovatieve hybride Scania bakwagens die door Jumbo Supermarkten worden ingezet voor de stedelijke distributie. Voor de afstanden beschikken deze voertuigen over zuinige en schone Euro 6 dieselmotoren, maar voor de binnenstedelijke distributie in de vroege ochtend of late avond is er de inschakelbare en stille elektrische tractie.

Met Mat Oldenmenger, chauffeur bij Nijhof-Wassink én ambassadeur voor de TVM Awards, bezoeken we Maasvlakte Plaza. Dit is een moderne truckparking met veel voorzieningen voor de chauffeur, zowel qua comfort als veiligheid.

Dit alles plus het laatste nieuws uit de branche zie je deze week in Transportwereld, zondag 18 augustus om 17:00 bij RTL 7 en zaterdag 24 augustus om 17:00 bij RTL 7.