Deze week in Transportwereld zijn we bij Jan van Dam Machine Transport, waar we het transport, de afhandeling, verzending en uiteindelijke de plaatsing van een 200 ton wegende spuitgietmachine uit China volgen.

Commander was in de 80-er en 90-er jaren een legendarische type-toevoeging op robuuste MAN modellen. Onder de naam Commander Series zien we deze toevoeging na een periode van afwezigheid nu terug op de Nederlandse markt. We besteden aandacht aan de 2019-versie van zowel de TGX trekker als de TGE bestelauto.

Beddenfabrikant Swiss Sense heeft hun planningsysteem volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd, met behulp van de software en engineers van Oliver IT.

En we rijden mee met een klassieke Scania 141 van Millenaar en Van Schaik. Deze werd in 1979 nieuw aangeschaft en na jaren van dienst in een loods bewaard. Na vele jaren werd hij door een hobbyclub volledig gerestaureerd, waardoor we er nu nog van kunnen genieten.

Dit en meer zie je deze week in Transportwereld, zondag 16 juni om 17:00 bij RTL 7 en zaterdag 22 juni om 17:00 bij RTL 7.