Deze week gaan we in Transportwereld langs bij Omrin, een afvalinzamelaar en -verwerker waarvan de oorsprong in Friesland ligt. Het mooie van Omrin (Fries voor kringloop) is dat zij een groot deel van de ingeleverde afvalstoffen omzetten in nieuwe grondstoffen en duurzame energie. Onder andere in groengas, waar een deel van hun voertuigpark probleemloos op rijdt. Zoals de Scania Next Generation CNG-trucks.

TVM verzekeringen heeft het initiatief genomen tot de TVM Awards. Onder dit op transportveiligheid gerichte geheel vallen: Het NK Veiligste Chauffeur 2019, Veilig Transport 2019 en de Ridder 2019. Een drietal prijzen, die ieder op hun eigen manier inspelen op het centrale thema. Het NK Veiligste Chauffeur is inmiddels in volle gang, maar om de twijfelaars nog een extra impuls te geven, heeft de organisatie de inschrijving verlengd tot medio juni. Dus iedere beroepschauffeur die ook maar iets met transportveiligheid heeft, kan zich nog aanmelden en meedoen.

TVM krijgt daarin steun van meerdere partners. Transportwereld zet deze week twee van deze partners, de Van Eijck Groep en Volvo Trucks, in het zonnetje. De Van Eijck Groep omvat diverse bergingsbedrijven en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Net als Volvo Trucks, die ook al betrokken was bij de eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur in 2018.

Dit en meer zie je deze week in Transportwereld, aanstaande zondag 9 juni om 17:00 bij RTL 7.
LET OP: in verband met de live-uitzending van de 24 uur van Le Mans zijn de herhalingen te zien op vrijdag 14 juni om 00:30 uur en donderdag 20 juni 00:30 uur.