Archief

Deze aflevering duiken we in de veelzijdigheid van vrachtauto’s. Vrachtauto’s worden namelijk steeds functioneler. Door gebruik te maken van een laad-loskraan is immers het gebruik van een separate kraan vaak niet meer nodig. Bij Votrans zien we een voorbeeld hiervan in de vorm van een MAN 6×2 trekker/bakwagen chassis met daarop een HIAB X-HIPRO 1058 kraan. Met een jib, lier en VSL + is deze kraan bovendien breder inzetbaar dan sommige veel zwaardere kranen.

Door de toenemende lengten en hijsvermogens van de kranen is het bovendien ook mogelijk de ladingen steeds hoger en verder te plaatsen. Bij LAKO Wegtransportmiddelen zien we de ontwikkeling en bouw van een bijzondere Ginaf met zware Palfinger autolaadkraan voor Jos Tolkamp Speciaal Transport.

Om optimaal aan de transport- en hijswensen te kunnen voldoen zijn dergelijke multifunctionele voertuigen vaak maatwerkoplossingen. Voorbeelden hiervan zijn de Volvo vijfasser met volledig invouwbare 215 ton/meter kraan van Fassi en de drie-assige Volvo met eveneens een autolaadkraan van Fassi die kan worden ingezet als bakwagen of trekker, welke beiden onderdeel van het wagenpark van logistiek dienstverlener Van den Boogaard zijn.

Verder kunnen steeds meer truckfabrikanten de juiste modellen voor dit soort toepassingen leveren. Zoals de modulaire opbouwmogelijkheden van Scania die aan de basis staan voor de maatwerkoplossingen voor Transportbedrijf & Logistics Gerard Lammers.

Dit en meer zie je deze week in RTL Transportwereld, zondag 10 maart om 17:00 bij RTL7, zaterdag 16 maart om 17:00 bij RTL7 en zondagochtend 17 maart om 10:00 bij RTL7.