Archief

Eind maart vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 12e editie van RailTech Europe plaats. Deze tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor de gehele spoorwegsector brengt 10.000 bezoekers en meer dan 200 exposanten bij elkaar. Om alvast in de juiste sfeer te komen, blikken we terug op de editie van 2017. Toen zagen we onder andere innovaties bij Van Roon Rail en het nieuwste op het gebied van stoelen bij de specialisten van EBLO Seating.

De Nederlandse vervoerders zijn gekend om hun investeringen in nieuw materieel. Ons land heeft daardoor een relatief jong vrachtautopark. Maar er zijn situaties denkbaar waarbij een nieuwe truck niet strikt noodzakelijk is. Dan kan een jong gebruikt exemplaar een zeker zo goede investering zijn, zoals trucks met het First Choice-label van DAF.

En ook deze week aandacht voor de campagne “ik word vrachtwagenchauffeur” van het Sectorinstituut Transport en Logistiek, waarin aandacht wordt gegeven aan de vele mogelijkheden die de transportsector te bieden heeft. Dave van Kats neemt ons deze week mee tijdens een werkdag bij machinevervoerder Jan van Dam.

Dit alles zie je in RTL Transportwereld, zondag 17 februari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 23 februari om 17:00 bij RTL7 én zondag 24 februari om 10:00 bij RTL7.