Archief

Deze week in RTL Transportwereld doen we verslag van alweer het vijfde Mega Trucks Festival. De Brabanthallen in Den Bosch ontvingen verdeeld over twee dagen vele bezoekers. Hier was voor jong en oud werkelijk van alles te zien.

Als eerste gemeente in Nederland kreeg Gemeente Leiderdorp het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ van Profile Tyrecenter Truck Europe uitgereikt. Door het regelmatig controleren, balanceren, uitlijnen en vervangen van de banden, rijden de gemeentelijke bedrijfsvoertuigen niet alleen beter en flink stuk zuiniger, maar besparen ze ook enorm op de Co2 uitstoot.

Groene Sector

Volkswagen Bedrijfswagens kent met de verschillende typen voertuigen tal van branche-gerichte maatwerkoplossingen. Deze week aandacht voor de Groene Sector. Zeer geschikt is daar de Crafter met dubbele cabine, een krachtige -handgeschakelde- dieselmotor en een veelzijdige, kiepende lichtgewicht laadbak. Verder blijkt deze bedrijfswagen ook een prima aanhangwagen-trekker. Een totaal ander model, maar wel geschikt voor dezelfde sector, is de -onlangs bekroonde- Volkswagen Amarok pick-up, waarvan nu een zeer compleet uitgevoerde Aventura-versie beschikbaar is.

Dit alles zie je in RTL Transportwereld, zondag 10 februari om 17:00 bij RTL7, zaterdag 16 februari om 17:00 bij RTL7 én zondag 17 februari om 10:00 bij RTL7.