Archief

Rijdend truckbanden op onderspanning controleren om klapbanden te voorkomen. Dat doet het nieuwe Hi-Speed meetsysteem in de A16, een project van Rijkswaterstaat. In de toekomst zullen aaneengesloten bedrijven waarvan de vrachtwagens een te lage bandenspanning hebben zelfs actief geïnformeerd worden. Het herstellen van lage bandenspanning scheelt veel tijd en geld, maar wie slim is laat een specialist regelmatig preventieve checks uitvoeren. Een voorbeeld van zo’n specialist is Profile Tyrecenter, dat met Profile Euroservice nu nóg verder gaat.

Met de meer dan 35 verschillende merken die in Nederland een bestelauto leveren is er sprake van een groot en gevarieerd aanbod. Daarmee kun je de uitvoering volledig afstemmen op de gebruikersbehoeften. En hoewel de dieselmotor nog steeds erg populair is, zie je inmiddels ook de nodige alternatieven op het gebied van de aandrijving. En hoewel de dieselmotor nog steeds erg populair is, zie je inmiddels ook de nodige alternatieven op het gebied van de aandrijving. We nemen een duik in het bestaande aanbod.

Deze week ook weer aandacht voor het laatste nieuws uit de sectoren transport en logistiek. Waaronder het samengaan van twee Nederlandse logistiek dienstverleners.

Jonge mensen die nog niet precies weten wat zij in de toekomst willen gaan doen, komen deze week alles te weten over de studiemogelijkheden en carrièrekansen als trucktechnicus. Een baan met toekomst, waarin kennis van techniek en automatisering prima samengaan.

Dit en meer zie je in RTL Transportwereld, zondag 27 januari om 17:00 bij RTL 7, zaterdag 2 februari om 17:00 én zondag 3 februari om 10:00 bij RTL 7.