RTL Transportwereld

Deze week in RTL Transportwereld veel aandacht voor het milieu en de bijbehorende logistieke oplossingen. Zoals de Solar Koelversie van de Volkswagen Transporter die bij Lekkerland AG in gebruik is. Met een CO2-vrij elektrische koeling, die zowel op zonne-energie via de panelen op dak functioneert, als op het reguliere 220 Volt netwerk. Een interessante optie, ook door de fiscale maatregelen die er voor gelden.

H.V.O. oftewel synthetische diesel wint terrein en deze week vertelt ondernemer Gerrit Zuurmond van De Jong Zuurmond waarom hij er voor kiest. De betreffende leveranciers en Rijkswaterstaat als opdrachtgever gaan eveneens in op de mogelijkheden die deze brandstof biedt.

Ford vernieuwde de Transit Connect en deze week rijden wij in de Trend uitvoering met de 1.5 TDCI dieselmotor in combinatie met de 8-traps automaat. Daarbij veel aandacht voor de comfort- en veiligheids- verhogende uitrusting. Installateur Ten Have Installatie B.V. vertelt over zijn gebruikers-ervaringen en aankoop-overwegingen.

December is bij uitstek de maand waarin de meeste pakketten bezorgd moeten worden. Lector City Logistics Walther Ploos van Amstel gaat in op de huidige en toekomstige mogelijkheden van het bezorgen van pakketten, vooral in de stedelijke gebieden. Zoals de oplossing van Fietskoeriers.nl.

Dit alles zie je in RTL Transportwereld, zondag 9 december om 17:00 bij RTL 7.

Let op; in verband met de live-uitzendingen van het PDC WK Darts zijn de herhalingen op dinsdagavond 11 december om 00:20 bij RTL 7 en zaterdagavond 22 december om 00:30 bij RTL 7.