Nedcargo Logistics is gespecialiseerd in transport en distributie van levensmiddelen, wijnen, gedistilleerde dranken en non-food in de Benelux. Het wagenpark wordt in de komende maanden uitgebreid met veertien Volvo-trucks in verschillende configuraties. Tien eenheden voor de vestigingen in Nederland (Waddinxveen, Haaften, Zoetermeer, Soesterberg en Nederasselt) en vier eenheden voor België. De trucks worden geleverd door Volvo Group Truck Center.

Nedcargo International is de nieuwe naam voor Van Uden Logistics, Forwarding en Multimodal. Ook Eurobrokers uit Zellik, België, dat vorig jaar door Nedcargo werd overgenomen, gaat verder onder deze naam. Jurgen Mook, Transport & Distribution Director: “De naamswijziging markeert een nieuwe stap in de ontwikkeling van ons bedrijf en onze dienstverlening waarin logistics, multimodal en forwarding elkaar ook buiten onze landsgrenzen versterken. De nieuwe naam onderstreept bovendien onze nationale en internationale ambities, waarin we willen werken aan de realisatie van een logistieke keten zonder verspilling van onder andere milieu, kosten, tijd en voedsel. Dat uit zich onder meer in een zeer hoge beladingsgraad en synchromodale oplossingen. Maar ook in ons materieel, we kijken nadrukkelijk naar de TCO, de CO2 footprint en, in het kader van mvo, naar veiligheid voor onze mensen en de medeweggebruikers.”

670_2017_NedCargo_Waddinxveen_005

De keuze voor Volvo past in het streven van Nedcargo. “We hebben verschillende merken onderzocht. Volvo kwam er in de TCO-berekeningen het beste uit. Ook hebben we samen met Volvo Group Truck Center gekeken naar de juiste configuratie voor de diverse soorten werk die we hebben. Zo zijn er vier Volvo FH 420 Globetrotter 4×2-trekkers, vijf Volvo FM 420 Globetrotter 4×2-trekkers en tot slot vijf Volvo FM 330 bakwagens voor de fijnmazige distributie.” De belettering is verzorgd door Rextom Reclametechniek in Ede, dat in de loop van dit jaar het gehele wagenpark van Nedcargo zal omkleuren.

 

Have your say