Amsterdam – De organisatie van het Truckstarfestival heeft, na de bekendmaking van de kabinetsmaatregelen gisteren, moeten besluiten dat het evenement geen doorgang kan vinden. Traditiegetrouw wordt het festival gehouden in het laatste weekend van juli op het TT-circuit te Assen. Dit jaar zou het voor de veertigste keer plaatsvinden.

“Wij hielden al rekening met deze uitkomst en is het fijn dat er nu duidelijkheid is. Duidelijkheid voor ons als organisatie en voor de deelnemers & bezoekers. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, deelnemers, exposanten, leveranciers, crew en vrijwilligers is onze grootste prioriteit”, aldus brandmanager Freek Mulder.

Het festival trekt jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers en 2.300 vrachtwagens uit binnen en buitenland. Het wordt door de redactie van Truckstar zelf georganiseerd, met de hulp van veel vrijwilligers. Een meerdaags feest, waar o.a.. de mooiste vrachtwagens getoond worden, races en andere stunts plaatsvinden, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt gehouden, de bekende truckmerken hun producten aanprijzen. Voor menig vrachtwagenchauffeur is het festival het hoogtepunt van het jaar.

“Wij hebben onderzocht of er een alternatieve datum beschikbaar zou zijn, maar schuiven met het Truckstar Festival is jammer genoeg niet mogelijk. Wij gaan wel onderzoeken of we de Mooiste Truck van Nederland verkiezing op een later tijdstip alsnog kunnen organiseren”, zegt Mulder. Op de Facebook-site van Truckstar betuigden vele honderden chauffeurs hun begrip voor de afgelasting.