Van der Kamp BV, met vestigingen in Amersfoort, Moerdijk, Zaandam en Zwolle, kreeg deze week de laatste van vijf nieuwe DAF CF 410 FAD vier-assers met een Mulder 10 kuubs betonmixeropbouw afgeleverd. Truckland accountmanager Ron Tervoort overhandigde aan Bas de Haan van Van der Kamp BV de bijbehorende sleutels. Van de nu geleverde modellen geldt een deel als uitbreiding op en een deel als vervanging van het bestaande wagenpark.

DAF heeft al decennia een vaste positie binnen het wagenpark (23 mixers, 3 pompmixers en 2 trekkers met betontrailers) van het familiebedrijf Van der Kamp. “Bij iedere nieuwe aanschaf oriënteren wij ons op de markt en ook dit keer zijn we weer bij DAF uitgekomen”, legt Bas de Haan uit. “Samen met Ron Tervoort zijn we tot de keus voor deze 8×4 DAF CF 410 FAD gekomen. Die is voorzien van een TraXon automaat met op onze werkzaamheden afgestemde software. Verder is deze CF lichter en compacter gebouwd dan het voorgaande model. Dat maakt dat het laadvermogen weer iets toeneemt. Van de chauffeurs hoor ik inmiddels dat de auto stiller is en zuiniger rijdt. Veel lof is er ook voor het comfort en de complete uitrusting van de auto’s. Bij de keus voor nieuwe auto’s houden we zeker rekening met de wensen van onze chauffeurs.”

Op basis van de goede service-ervaringen en de juiste prijs/kwaliteit verhouding werd deze order gegund aan de Truckland vestiging in Zaandam. Zij bouwden de auto’s helemaal naar wens van de klant op en voorzagen deze onder andere van extra verlichting, trucknavigatie en een achteruitrijcamera. De aflevering op de verschillende Van der Kamp-vestigingen ging gepaard met een Truckland Chauffeurstraining, waarin de fijne kneepjes van de nieuwe techniek werden uitgelegd. Het onderhoud van de voertuigen wordt uitbesteed aan de dichtstbijzijnde DAF-dealers. Met deze nieuwe en wendbare DAF’s worden naast betonmortel in diverse kwaliteiten ook op gips gebaseerde gietvloermortels en diverse andere cementgebonden species vervoerd.