Van der Nat B.V is een logistieke dienstverlener uit het Brabantse Giessen. Onlangs werd bij dit bedrijf de trailervloot gemoderniseerd. In totaal werden 28 Schmitz Cargobull trailers aan de vloot toegevoegd, het ging hierbij om schuifzeilopleggers en kastenwagens. Voor P. van der Nat is duurzaam ondernemen belangrijk. Mede om die reden werd voor het modernste materieel van Schmitz gekozen.

”Tot voor kort reden we voornamelijk met Nederlandse trailers. Die hadden allemaal trommelremmen. Echter de tijden veranderen en onze trekkers zijn voorzien van de laatste stand van techniek op het gebied van remmen. Ze voldoen aan de Euro VI normen en we hebben een zestal trekkers op LNG rijden”, legt  Joost van der Nat uit. ”Onze klanten eisen dit, maar we willen zelf ook dat we ons werk zo schoon, zuinig en duurzaam mogelijk doen.”

????????????????????????????????????

Dat vereist een moderne trailervloot, die eveneens aan de laatste stand van techniek voldoet. ”De gesprekken met Schmitz liepen erg prettig, al onze vragen werden beantwoord en de levering verliep perfect. Daar komt bij dat de eerste trailers het hier prima hebben gedaan. Ook de omschakeling naar schijfremmen op de trailers bleek de juiste. De techniek van de trailers sluit keurig op onze jonge trekkervloot aan”, vertelt Van der Nat.

“Het onderhoud is uitbesteed omdat het materieel, zowel de trucks als de trailers, technisch ingewikkelder geworden is”

Het onderhoud heeft Van der Nat uitbesteed. ”We hebben hier nog slechts een kleine werkplaats. Meer is ook niet nodig, want het materieel, zowel de trucks als de trailers, zijn technisch ingewikkelder geworden, maar vooral ook zoveel betrouwbaarder, dat een eigen werkplaats niet meer rendabel te maken is in ons werk en met onze vlootomvang. ”

????????????????????????????????????

Van der Nat kan naar eigen zeggen weer jaren vooruit: ”Met de trailervloot gemoderniseerd en met nieuwe gastrucks op komst, alsmede nieuwe trucktechniek, kunnen wij met deze trailers onze klanten betrouwbaar en duurzaam bedienen. Op trailergebied zijn we nu volledig ontzorgd.”

Have your say