De ondoordringbare schilden zijn gemaakt van transparant polyvinylchloride (pvc), voorzien van banden voor eenvoudige installatie. De schermen kunnen worden gereinigd als onderdeel van de desinfectieprocedure voor het interieur.

Er worden verwijderbare zuignappen op het raam geplaatst als onopvallende bevestigingspunten voor de riemen, die verder worden vastgemaakt aan bestaande bevestigingspunten in de cabine. Klanten kunnen de schermen snel en eenvoudig plaatsen, aanpassen en verwijderen zonder aanpassingen aan het interieur te hoeven doen. De schermen zijn zo ontworpen dat ze plat kunnen worden opgeborgen.

Wanneer de schermen zijn geplaatst, vormen ze geen belemmering voor het comfort, de binnenruimte of de bediening van de verwarmings- en ventilatiesystemen. Het transparante pvc-materiaal stelt de bestuurder in staat volledig zicht te houden op de voorruit, zijruiten en spiegels, en passagiers kunnen elkaar gewoon horen en zien.

De schermen kunnen worden bevestigd in vier afzonderlijke configuraties, waarbij cabines naar wens van voor naar achter en van links naar rechts kunnen worden opgedeeld, om tot een ideale configuratie te komen voor elke gebruiker. De bevestigingslocaties:

  • Tussen de voorstoelen voor bestuurder en bijrijders
  • Achter de voorstoelen ter afscheiding van de rest van de cabine
  • Tussen bestuurder en bijrijder en achter voorstoelen
  • Tussen en achter bestuurder en bijrijder, en tussen stoelen op de tweede rij

Daarnaast zijn de schermen en bevestigingspunten zorgvuldig ontworpen om de veiligheid van de inzittenden te behouden. De lichte, flexibele materialen met stevige bevestiging zijn ontwikkeld om letsel bij een ongeval te voorkomen, en de posities van de band verhinderen het normale gebruik van de zij- en gordijnairbags niet.

De schermen zijn als eerste beschikbaar voor de Transit bedrijfswagen en people mover, de Transit Custom en de Tourneo Custom. Schermen voor de Transit/Tourneo Connect en de Transit/Tourneo Courier volgen later dit jaar. Accessoires van Ford bieden een scala aan verbeteringen op het gebied van opslag, bescherming en veiligheid, en worden geleverd met de garantie van Ford om voertuigen zo goed mogelijk uit te rusten op basis van de specifieke wensen van de klant.

Daarnaast onderzoekt Ford geavanceerde oplossingen voor het opdelen van cabine-interieurs die in toekomstige voertuigen ook kunnen bijdragen aan een verlaging van het benzine- en energieverbruik. Het bedrijf heeft onlangs een systeem gepatenteerd met automatische, vervormbare wanden in meerdere configuraties binnen de cabine. Die maken het mogelijk de temperatuur te beheren in verschillende compartimenten om tot een efficiënter gebruik van energie te komen.