DPD Pakketservice zet steeds sterker in op CO2-arme voertuigen. De marktleider in crossborder pakketvervoer over de weg doet dat door te zoeken naar transportmethoden waarbij de uitstoot van CO2 sterk gereduceerd is. Aangezien DPD zelf geen materieel heeft, stimuleert DPD subcontractors om samen te zoeken naar milieuvriendelijke oplossingen. Recent schaften transportbedrijf VLi uit Scharsterbrug en RUTOM Cargo uit Helmond ieder een Scania Euro 6 G340 4×2 bakwagen op LNG aan die voor DPD wordt ingezet. De Scania voor VLi gaat als bakwagen met aanhanger de weg op, de auto voor RUTOM Cargo als LZV.

copyright © Nic van Leeuwen     Juli 2016

DPD werkt via een omvangrijk pakket MVO-maatregelen aan uitdagende CO2-reductie doelstellingen. “Aangezien de grootste uitstoot van dit broeikasgas veroorzaakt wordt door de kilometers die het bedrijf maakt, is het logisch dat onze focus daarop ligt”, aldus Peter Tuijtelaars, Quality, Security & Sustainability Coördinator van DPD. “We zetten daarbij onder andere in op het gebruik van biogas, wat een CO2-reductie van rond de 80 procent oplevert en op het gebruik van Ecocombi’s. Het mooiste is dus als we zo’n LZV op biogas kunnen laten rijden. De uitdaging is natuurlijk om voor dit soort voertuigen een businesscase te maken. Dat is het onderdeel waarbij we veel hulp gehad hebben van Scania. Het merk heeft én de voertuigen én kent de markt.”

copyright © Nic van Leeuwen     Juli 2016

Bij VLi was de keus voor Scania sowieso niet moeilijk. De nieuwe Scania G340 op LNG versterkt de vloot van zeven Scania’s waarmee het bedrijf voor DPD vanuit Joure pakketten vervoert. Dat is nachtwerk waarbij de goederen in zogenaamde afzetbare BFD bakken tussen verschillende depots heen en weer gereden worden. “Overdag worden de auto’s ingezet om voor te laden en rijden dus twee shifts”, aldus Douwe Noppert, directeur van VLi.

Logistiek dienstverlener RUTOM Cargo uit Helmond koos voor dezelfde bakwagen als zijn Friese collega, maar gaat het voertuig nationaal als LZV inzetten met een dolly en een standaard 13,60 meter trailer. “Het is voor ons een uitbreiding van het wagenpark. Het is mogelijk niet de eerste LZV op LNG maar wel één van de eerste”, aldus Tom van den Broek van RUTOM Cargo. Dat de LNG-motor op 340 pk zit, ziet hij niet als probleem. “Dat past binnen onze mix van goederen en het koppel van de LNG motor is hoger dan van een vergelijkbare diesel.”

 

 

 

Have your say