Met de nieuwe online Scania truck configurator kan iedereen zijn eigen persoonlijke Scania samenstellen. Scania hanteert al vele jaren maatwerk middels een modulair specificatiesysteem. Hierdoor kan met een relatief beperkt aantal componenten tot in detail de juiste truck voor de juiste toepassing worden gespecificeerd.

Nú is deze systematiek doorgezet naar een online specificatie tool die hier terug te vinden is. Klanten kunnen via de Scania Configurator al het nodige voorwerk doen wanneer zij zich aan het oriënteren zijn voor een nieuwe truck. De online configurator is natuurlijk bedoeld voor ondernemers die zo vast een aantal basiskeuzes kunnen maken voordat ze het gesprek met de dealer aangaan.

Configurator_NL

Maar het is voor de Scania-fan een hele leuke tool om alle mogelijkheden van de New Generation te bekijken. Zo is er keuze uit diverse cabine-varianten, trekker of bakwagen, etc. Het detailniveau is indrukwekkend en getoetst aan de realiteit. Zo is er bijvoorbeeld alleen al de keuze uit zo’n 145 kleuren voor de cabine. Na de basis productkeuzes zorgen een aantal gedetailleerde vragen zoals maximum gewicht, toestand van de wegen, verwachte kilometrages, topografie, verkeer, maximale snelheid, enz. ervoor dat het systeem de meest geschikte truck voorstelt op basis van de verstrekte informatie. Deze kan daarna verder naar wens gepersonaliseerd worden. Goed voor minimaal een uurtje configureren.