Grondverzetbedrijf Van Asselt Elspeet heeft geïnvesteerd in een nieuwe MAN TGS 10×8 WSA. Het is een indrukwekkende vijf-asser met een opvallend gedistingeerd voorkomen door de stijlvolle metallic blauwe kleur. Voor Bert van Asselt is het een hernieuwde kennismaking met MAN na lange tijd.

“Een jaar of acht geleden reden we ook met een MAN en dat is eigenlijk altijd blijven hangen als een hele fijne en probleemloze auto. Op het gebied van laadvermogen kwam MAN toen echter net iets te kort, maar dat heeft het merk momenteel als geen ander op orde. Voor mij was het dan ook niet zo heel moeilijk deze keer, en is MAN gewoon de beste keus. Beproefde techniek, heel veel comfort, een fijne ruime cabine en met MAN-dealer Roordink een hele betrouwbare partner achter de hand”, aldus Bert van Asselt.

iep-0356

Voor de nieuwe MAN overlegde Bert met dealer Roordink over de mogelijkheden en uiteraard maakte hij een testrit. Bert van Asselt: “Dat voelde goed en we zijn toen ook naar Joure geweest voor een rondleiding in de productiehal bij Wierda Voertuig Techniek. Wij zochten een echte zandwagen zonder compromissen en die hebben we gevonden met deze MAN TGS. Wij werken relatief veel in de zandbanen en in dat zware werk moet je er op aan kunnen dat het goed is. Met deze 10×8 met hoge wielen is de terreinvaardigheid gewaarborgd.” Van Asselt koos voor een 22,9 kuubs Vossebelt kipper met Hardox vloer en hydraulische afdekkleppen. De MAN is voorzien van een weeginstallatie waardoor het laadvermogen maximaal wordt benut zonder overbelading.

De auto is voorzien van de 480 pk sterke D26 motor in combinatie met de TipMatic geautomatiseerde versnellingsbak. “De eerste ervaringen zijn uitstekend en de automaat doet het erg goed. Het comfort is echt hoog in deze MAN. Verder rij ik nu bijna twee maanden met deze auto en ik heb de dealer nog niet nodig gehad. Dat zegt genoeg denk ik.” Uitstraling is belangrijk voor Van Asselt. Hij koos ervoor om zijn huisstijl met de fraaie metallic blauwe lak volledig door te voeren op zowel de truck als de opbouw. Van Winkoop uit Ermelo zorgde voor het spuitwerk.

7asselt

Van Asselt heeft momenteel twee kippers en een containerauto in het wagenpark. Verder zijn er onder meer een wiellader, een mobiele graafmachine en een minigraver. Van Asselt werkt veel in de gemeente Nunspeet, maar ook voor lokale aannemers en bouwbedrijven. “Wij hebben een eigen zand- en grindhandel en leveren veel bouwstoffen in de omgeving. Verder worden we ingeschakeld door grote grondverzet- en aannemersbedrijven zoals Van Werven. De werkzaamheden zijn echter wel altijd hier in de regio op de Veluwe.”

Have your say