Kuehne + Nagel

Kuehne + Nagel kondigt de overname aan van Quick International Courier, wereldwijd marktleider op het gebied van tijdkritische transport- en logistieke oplossingen.

Quick is een specialist in de industrie met maatoplossingen voor de luchtvaart en de farma- & gezondheidssector, en heeft een jaaromzet van meer dan 200 miljoen dollar. Quick bestaat uit Sterling Aviation, QuickSTAT, Quick Healthcare en Quick Logistics, die zullen blijven opereren als zelfstandige merken.

“Kuehne + Nagels M&A-strategie is gericht op het uitbreiden van onze voetafdruk, het creëren van synergieën en het verwerven van kennis. De overname van Quick stimuleert de versnelde groei van ons netwerk en versterkt ons wereldwijde portfolio van klantenoplossingen”, aldus Dr. Detlef Trefzger, CEO van Kuehne + Nagel International AG.

Yngve Ruud, lid van de raad van bestuur van Kuehne + Nagel en verantwoordelijk voor luchtvracht: “Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze strategie en een bevestiging van onze leidende positie in luchtvracht. Met haar unieke expertise op het gebied van tijdkritische zendingen voor de luchtvaart- en de farma- & gezondheidszorgsector – beide belangrijke strategische aandachts- en investeringsgebieden voor Kuehne + Nagel – vormt het bedrijf een perfecte aanvulling op ons bestaande wereldwijde portfolio. Onze klanten zullen profiteren van een veel groter scala aan diensten en mogelijkheden voor tijdskritische zendingen, terwijl de klanten van Quick toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van Kuehne + Nagel in meer dan 100 landen.”

Quick is opgericht in 1981 en heeft haar hoofdkantoor in Jamaica (New York) in de Verenigde Staten. Quick heeft ongeveer 550 medewerkers die onder andere gespecialiseerd zijn in “Next Flight Out” en “Next Drive Out” zendingen. Dergelijke zendingen zijn veelal zeer urgent en complex. Het gaat vaak om wereldwijde zendingen waarbij de logistiek intens is en de faalkosten hoog zijn. Bovendien wordt er gewerkt met strikt gedefinieerde protocollen en controlepunten vanaf de bestelling tot aan de levering. Quick heeft verschillende belangrijke regionale steunpunten en controleposten (Control Towers) over de hele wereld.

Dominique Bischoff-Brown, CEO van Quick International Courier: “Wij worden graag onderdeel van de Kuehne + Nagel Groep. Het bundelen van krachten met een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners biedt ons nieuwe groeiperspectieven binnen een wereldwijd opererend netwerk.”

Beide partijen zijn overeengekomen om niet te communiceren over de koopprijs. De overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en aan de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten.